Wie ben jij?

Wat kan ik in dit onderdeel ontwikkelen?

Kijk in de spiegel en ontdek waar je kracht en je kwetsbaarheid ligt

  • Doe de zelftest integer handelen
  • Interpreteer de uitkomsten en kies ontwikkelpunten
  • Maak een actieplan voor je ontwikkeling

Doe de zelftest integer handelen

Als politiek ambtsdrager weeg je belangen af om te komen tot besluiten. Daarbij moet je keuzes maken, belangen wegen, informatie beoordelen en risico’s inschatten. De manier waarop je dit doet maakt je meer of minder kwetsbaar voor beïnvloeding. Je persoonlijkheid zegt veel over hoe jij omgaat met onbekende of stressvolle situaties. Een goed zicht op welke factoren je helpen of belemmeren draagt bij aan het bewust en integer handelen. Om daar goed zicht op te krijgen, kun je de zelftest integer handelen maken. De zelftest brengt de eigen beleving van 8 persoonlijke factoren in kaart.

Wat kan ik verwachten in de zelftest?

De zelftest integer handelen bestaat uit een reeks vragen/stellingen over allerlei onderwerpen, van sport, tot motivatie en tevredenheid. Deze vragen zijn ontwikkeld door Dilemmamanager en al uitgebreid getest. De vragen lijken soms wat ver af te staan van je werk als politiek ambtsdrager, maar brengen goed in beeld of je bereid bent op jezelf te reflecteren of juist niet, hoe je omgaat met onzekerheid, je vitaliteit en je mate van zelfbeheersing. Naast een score op een aantal persoonlijke factoren, meet de test je mentale balans: hoe stevig sta je momenteel in je schoenen en hoeveel energie heb je om beïnvloeding van anderen te kunnen weerstaan?

Het invullen van de test kost ongeveer 10 minuten en je krijgt direct na afloop de resultaten overzichtelijk gepresenteerd in een rapportage met een uitgebreide toelichting. Je vult voorafgaand aan de test je mailadres, voornaam en achternaam in, waarmee jouw rapport wordt gepersonaliseerd, maar er worden geen onnodige persoonsgegevens verzameld en de data worden uiteraard anoniem verwerkt. De resultaten van de test zijn alleen voor jou bestemd en worden aan het door jou opgegeven mailadres gemaild.

Vul hier de zelftest in

Wat kan ik met de uitkomsten van de zelftest?

De rapportage van de zelftest Integer Handelen geeft je inzicht in hoe jij keuzes maakt en welke ruimte je hebt om belangen zorgvuldig af te wegen. Ook biedt het zicht op je mentale belasting: hoe hoger de belasting, hoe moeilijker het is om integer te handelen en een helder zicht te hebben op hoe je omgeving je wellicht beïnvloedt. Ben je vatbaar voor omgevingsinvloeden? Bekijk dan goed wat je bagage is en hoe je omgeving eruit ziet, moet je daar wellicht een vangnet inbouwen? En is je mentale belasting hoog? Bekijk dan of je patronen in je omgeving kunt inbouwen die dit ondervangen of compenseren. Je kunt na het lezen een aantal gerichte ontwikkelpunten voor jezelf formuleren en op de leeromgeving daarbij passende leermaterialen vinden. Je kunt ook elders op de leeromgeving gericht vaardigheden trainen, zoals timemanagement of vergaderen. Voor meer mogelijke acties bij veelvoorkomende uitslagen, kun je de bijgevoegde download lezen voor tips en de kennisclip bekijken.

Deze clip helpt je bij het interpreteren van de uitkomsten van de zelftest integer handelen en het opstellen van een actieplan.

Nieuwsgierig naar meer?

De zelftest integer handelen biedt je al een goed perspectief op hoe je keuzes maakt en welke kwaliteiten en kwetsbaarheden je daarin hebt. Ben je naar aanleiding van de uitslag nieuwsgierig geworden naar meer? Dan kun je bij de organisatie die de zelftest ontwikkelde aanvullende producten kiezen. Let op: deze producten zijn niet kosteloos. Als je een aanvraag indient krijg je een voorstel van Dilemmamanager met daarin een prijsopgave. Je hebt een aantal opties. JJe kunt kiezen voor de Integer Handelen Scan. Dit is een uitgebreide persoonlijkheidsanalyse als aanvulling op de zelftest. Of je kiest voor een verdiepingsgesprek op basis van de zelftest of Integer Handelen Scan. Deze gesprekken, gevoerd door gecertificeerde trainers, zijn gericht op het aanpakken van ontwikkelpunten. Je kunt deze test ook met de hele raad doen, om te bekijken hoe de raad of fractie gezamenlijk omgaat met het maken van keuzes en afwegingen. Er wordt dan voor jullie een speciale link aangemaakt. De uitslag wordt zowel op individueel als op groepsniveau (geanonimiseerd) verstrekt.

Aanvragen Integer Handelen Scan

Aanvragen Verdiepingsgesprek

Aanvragen Groepsanalyse Zelftest